latinica  ћирилица
15/09/2024 |  15:26 ⇒ 16:41 | Аутор: РТРС

Уједињена опозиција ПДП-СДС Воља народа: Више пажње посветити спорту у Новом Граду

Као дугогодишњи спортиста и спортски радник у свом раду посебну пажњу посветићу спорт, ако добијем повјерење грађана за начелника општине, истакао је Душан Гашић, кандидат коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС Воља народа за начелника општине Нови Град.
Хасан Расавац са Душаном Гашићем - Фото: РТРС
Хасан Расавац са Душаном ГашићемФото: РТРС

- Ријешићемо гријање и прокишњавање спортске дворане. Такође ћемо уредити дјечја игралишта у години великог јубилеја - 50 година постојања Карте клуба, уредићемо салу за борилачке спортове у којој ће се тренирати и остали борилачки спортови. За спорт ћемо издвајати више него до сада, с тим да ће се та средства правдати, а врхунски резулатати ће посебно бити вредновани - поручио је Гашић.

Више пажње морамо посветити спортским теренима испред школа, јер тамо дјеци треба развијати спортске навике, каже Филип Егељић, кандидат за одборника у Скупштини општине Нови Град у име коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС Воља народа.

- Школа је темељ физичке културе у основним и средњим школама, темељ који гради касније спортисту. Што се тиче спорта, ми имамо вишеслојни проблем од терена до рецимо наравномјерног и неправедног распореда средстава које општински буџет предвиђа за спортске колективе. Планирамо да повећамо средства која се издвајају за спорт - истакао је Егељић.

Представници коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС Воља народа наглашавају да ће покренути иницијативу о увођењу часова физичке културе у старијим групама у дјечијим вртићима.