latinica  ћирилица
14/09/2024 |  19:28 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Руска газета добила заслужено признање у Српској

Дописник Руске газете Александар Борисов одликован је Орденом Универзитета у Источном Сарајеву за изузетан допринос развоју Универзитета.
Александр Борисов и Дарко Джого - Фото: Уступљена фотографија
Александр Борисов и Дарко ДжогоФото: Уступљена фотографија

Замјеник декана Православног богословског факултета "Свети Василије Острошки" Дарко Ђого, који борави у Санкт Петербургу, честитао је Руској газети за још једно признање у Републици Српској, истичући да је награда заслужена и благовремена, пише овај руски медиј.

Ђого је навео да је Руска газета главни ресурс Руске Федерације који објективно покрива догађаје на Балкану, посебно у Србији и Републици Српској.

Према његовим ријечима, значајан је допринос овог руског медија на проучавању и очувању српског културног насљеђа у Руској Федерацији и руског насљеђа у региону Балкана, међусобном богаћењу култура нација и народности.

Захваљујући Руској газети, Универзитет у Источном Сарајеву почео је, како је навео, да активно комуницира са низом руских универзитета и јавних организација, а водећи научници овог универзитета у Републици Српској могли су да упознају Русе о својим погледима на геополитичке проблеме, што је позитивно утицало на билатералну сарадњу.

Дописнику Руске газете Борисову 2020. године у Републици Српској додијељена је Плакета, а признање за помоћ учвршћивању односа Русије и Републике Српске уручили су му премијер Српске Радован Вишковић и тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.