latinica  ћирилица
14/09/2024 |  15:58 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Додик у Дрвару: Српска остаје привржена инвестицијама и помоћи Србима (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Дрвар сређен град у којем се осјећа живот, што је резултат досадашњих улагања, поручивши да Српска остаје привржена инвестицијама и помоћи Србима.
Милорад Додик у Дрвару - Фото: РТРС
Милорад Додик у ДрваруФото: РТРС

Додик је рекао да је био први функционер из Републике Српске који је дошао на ово подручје након упада хрватске војске и такозване Армије БиХ који су то опљачкали и девастирали.

Он је истакао да ће Република Српска заједно са Владом Србије која је у Дрвару отворила Конзуларну канцеларију настојати да рјешава најважнија питања.

- Федералне и кантонале власти нису сматрале својом обавезом да ово подручје рехабилитују, те га је опет подигла српска заједница. С друге стране, имамо само настојања да природне ресурсе који овдје постоје експлоатишу, а да општини ништа не дају, као што је случај са шумским богатством које је овдје једно од највећих на подручју БиХ - нагласио је Додик.

Он је навео да је Мартин Брод у бившој Југославији био у саставу општине Дрвар, а да су кантоналне и федералне власти реорганизацијом учиниле да буде припојен Бихаћу.

- Ако становници Мартин Брода хоће да ријеше неки посао, онда морају да дођу у Дрвар и онда да иду у Бихаћ више од 70 километара одавде. Дакле, једна потпуна неправда је учињена нашем народу смишљено - рекао је Додик и додао да је власт у Српској учинила све да људи са овог подручја имају истит третман у области здравства као и грађани Српске.

Додик је данас, заједно са начелницом општине Дрвар Душицом Рунић, посјетио Центар за културу и спорт у овој општини.

Рунићева је рекл да је Република Српска присутна од првог дана повратка у Дрвар и да је већина инфраструктурних пројеката урађена захваљујући подршци предсједника Додика.

Она је истакла да Дрвар без помоћи Србије и Републике Српске не би успио да уради ни десети дио од онога што је реализовано.