latinica  ћирилица
14/09/2024 |  14:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Двије особе се утопиле у Будви и Бару

Двије особе утопиле су се у петак увече у Будви и Бару, јављају данас црногорски медији позивајући се на полицијске изворе.
Црна Гора - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Црна ГораФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Једна особа се утопила у мјесту Дробни Пијесак код Будве, саопштила је Управа поморске сигурности и управљања лукама, преноси портал ЦдМ.

Утопљеника је извукао, како се наводи у саопштењу, спасилачки чамац САР-5 заједно са посадом УПСУЛ-а и припадницима Сектора граничне полиције.

Претходно се синоћ утопио и украјински држављанин О.Ј. (36) у мору код Бара, јавља портал Бар инфо.

Он је, како преноси тај портал, са супругом и дкететом извучен из узбурканог мора на Великом Пијеску.

- Утопљеникова породица је спасена, захваљујући холандском држављанину који је ускочио у таласе да им помогне, а потом упућена на медицинско збрињавање у Општој болници Бар - саопштено је Радио Бару и Бар Инфу из полиције.

Из УПСУЛ-а су упозорили да је на снази црвени метео аларм и најава веома јаких вјетрова који стварају велике таласе и јаке струје.

И поред тог упозорења, на плажама су уочени купачи који и поред истакнутих црвених заставица на плажама улазе у море и тиме ризикују како своје животе, тако и животе припадника служби који их спасавају на веома узбурканом, каменитом и неприступачном терену, наводи ЦдМ.

- Овакве и сличне ситуације се понављају годинама уназад и, нажалост, резултирају непотребним губицима људских живота, те УПСУЛ апелује да купачи буду веома опрезни наредних дана како би се избјегле непотребне несреће и утапања - закључено је у саопштењу.

УПСУЛ подсјећа да апел за помоћ и било коју ризичну ситуацију на мору, грађани и туристи могу пријавити директно на бесплатан број 129 или путем мобилне апликације safesea.me.