latinica  ћирилица
14/09/2024 |  14:55 ⇒ 14:55 | Аутор: РТРС

Селак: Захвалност СПЦ која је сачувала народ

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак рекао је данас у Мартин Броду да манастир Рмањ дијели судбину српског народа вијековима, да је рушен и обнављан више пута, те изразио захвалност Српској православној цркви која је одувијек била стуб очувања Срба.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

Он је рекао да је посебно срећан што је дочекана потпуна обнова ове светиње и данашњи чин освештања Храма Светог Николаја Чудотворца који је обавио Његова светост патријарх српски Порфирије.

- Захвални смо Српској православној цркви која је одувијек била стуб очувања нашег народа. Искрено вјерујем да ће манастир Рмањ, као и наш народ који овдје живи, уживати у благодатима мира - поручио је Селак након освештања манастирског храма.

Селак је додао да посебно боле разарања која је манастир доживио током Другог свјетског рата и Одбрамбено-отаџбинског рата, јер су се десила након што је српски народ доносио слободу свим народима у окружењу.

Патријарх српски Порфирије, који борави у вишедневној посјети Епархији бихаћко-петровачкој и рмањској поводом обиљежавања 580 година од изградње манастира Рмањ, освештао је данас Храм Светог Николаја Чудотворца у манастиру Рмањ. Светој литургији, између осталих, присуствовао је и Селак.