latinica  ћирилица
14/09/2024 |  12:17 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Патријарх Порфирије: Обнављајући светиње обнављамо себе (ВИДЕО)

Његова светост патријарх српски Порфирије истакао је данас у Мартин Броду, у манастиру Рмањ, да је обнављање светиња показатељ наших унутрашњих тежњи. Обнављајући светиње обнављамо себе, поручио је патријарх.
Патријарх Порфирије - Фото: РТРС
Патријарх ПорфиријеФото: РТРС

Патријарх је нагласио да је много светиња обновљено, а само у вријеме мандата предсједника Републике Српске Милорада Додика у Српској и БиХ око 1.000.

Он је истакао да је данас велики дан и благослов за овај крај и православне Србе, а нарочито за Манастир Рмањ који је обновљен и освештан.

- Тако обнављамо себе духовно и као личности и народ се интегришемо и постајемо јединствени - рекао је патријарх Порфирије.

Он каже да је обнављање светиња светост јер "обнављајући светиње обнављамо себе духовно и на сваки други начин.

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је Свету архијерејску литургију у манастиру Рмањ и освештао новообновљени манастирски храм.

Овом свечаном чину присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, директор Управе за индиректно опорезивање БиХ Зоран Тегелтија, предсједник СПС-а Горан Селак, остале високе званице и бројни вјерници.