latinica  ћирилица
14/09/2024 |  11:53 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

Кошарац: Немјерљива важност очувања националног јединства и идеала

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац честитао је грађанима Републике Српске и Србије, као и свим Србима широм свијета 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе и поручио да тај дан подсјећа на немјерљиву важност очувања националног јединства и слободе, најсветијих идеала српског народа.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Овај празник обиљежавамо у знак сјећања на пробој Солунског фронта. Наша историја научила нас је да без слободе српски народ нема своје државе. Кад год смо у историји били разједињени као народ, постајали смо жртва оних који нам не желе и не мисле ништа добро - рекао је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је поручио да је за Србе најважније да остану окупљени око националних циљева и да као јединствен политички народ обиљежавају заједничке празнике, показујући снагу и способност опстанка и трајања.

- Српска и Србија данас имају одговорна руководства на челу са предсједницима Милорадом Додиком и Александром Вучићем, на чију иницијативу обиљежавамо заједничке празнике - навео је Кошарац на Инстаграму.

Он је нагласио да је за опстанак српског народа, за даљи напредак кључно да у заједништву и саборности, окупљен око Српске и Србије, очува свој идентитет, писмо, културу, обичаје, вјеру и крсну славу.

- Важно је да очувамо вољу нашег народа и снагу наших институција, без обзира на огромне притиске западних центара моћи и њихове нечасне намјере да угрозе српски национални интерес - поручио је Кошарац.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембар, Србија и Република Српска заједнички обиљежавају.

Овај празник установљен је 2020. године као дан сјећања на Пробој солунског фронта у Првом свјетском рату.