latinica  ћирилица
13/09/2024 |  19:08 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Картице пријатељства неупотребљиве - ново непоштовање закона (ВИДЕО)

Ништа ни од "картица пријатељства" градоначелника Бањалкује Драшка Станивуковића за пензионере. То што није објавио јавни позив и нема уговоре са предузећима и маркетима гдје би пензионери имали попуст, није важно. Важно је да су картице дијељене. Градоначелник Бањалуке, сада, за све оптужује Републичку инспекцију и СНСД. Док он тврди супротно, инспектори утврдили - уговора нема. Из СНСД-а Станивуковићу порука - престани са обманама и преварама.
Картице пријатељства - Фото: РТРС
Картице пријатељстваФото: РТРС

Након што је подијелио картице пријатељства за пензионере, који су се увјерили да не функционишу, ида од попуста нема ништа, градоначелник Бањалуке у јавност излази са новом идејом. Сада каже – рефундираће попуст пензионерима из градске касе. За досадашњи неуспјели покушај са картицама пријатељства, криви све од реда.

- Цијели инспекторат и сви инспектори и све инспекције овог свијета знане и незнане су отишле у ове маркете да дежурају да поставе шаторе и да им пријете затварањем и маркетима и апотекама и бензнским пумпама. Али је важно рећи да СНСД у Бањалуци наставља своју рушилачку политику - рекао је Драшко Станивуковић, градоанчелник Бањалуке.

Станивуковић тврди и да су потписани уговори са привредним субјектима. Није их показао, и нико их још није видио. Подсјећамо, да су га већ демантовали привердници, а данас и инспектори.

- То што је изјавио градоначелник уопште није тачно. Значи инспектори су били на терену по задатку да провјере да ли је град Бањалука са одређеним контролисаним субјектиам уопште имао икакав уговор и ништа друго није тамо рађено. Међутим контролом је утврђено да град Бањалука и контролисани субјекти у Бањалуци нису имали нити су потписали било какав уговор - поручио је Радивоје Гаврић, главни тржишни републички инспектор.

Радован Ковачевић каже да је све ово још једна превара градоначелника Бањалуке, који манипулацијом најстарије популације води политичку кампању.

- На жалост показује се да је Драшко Станивуковић један обични преварант да јеноставно нема никаквих скрупула када су у пиатњу те преваре које он очигледно чини свакодневно. Доводите пензионере у ову ситуацију да долазе на 40 степени да им ви уручујете некакве картице па онда кад се испостави да са тим картицама пензионери не могу апсолутно ништа онда да лажете и обмањујете како иза тога стоји СНСД, то је само ваша неозбиљност, неодговороност, подмуклост - истакао је Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а. 

Да је кроз картице пријатељства актуелни градоначелник Бањалуке обмануо грађане, те да новом најавом, покушава да осмисли нови покушај преваре, сматра и предсједник градске Скупштине.

- Станивуковићу престани да лажеш овај народ ако Бога знаш, једном си нас пореварио за картице покушаваш и други пут да преварис за рефундирање новца. Поштовани грађани свој новац трошите као и до сада паметно и ништа не вјерујте овом политичком лажову - поручио је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука. 

Нинковић пита, ко је сљедећи у реду за превару, и ко ће насјести на нове видео игрице Драшка Станивуковића.