latinica  ћирилица
13/09/2024 |  18:12 ⇒ 19:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Косово је најскупља ријеч за сваког Србина (ВИДЕО)

Предсједник Александар Вучић изјавио је данас у обраћању јавности, због бруталног напада на српско становништво на Косову и Метохији, да се Србија налази у нелакој правно-политичкој ситуацији по питању КиМ.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

- Економски напредујемо веома брзо, врло добро, можда и одлично, како кажу економски параметри и показатељи. Али оно што остаје наша најболнија и најтежа тачка, нема никакве сумње, јесте Косово и Метохија - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је Косово најскупља ријеч за сваког Србина, истовремено најлакше потезана, неријетко са неописивом лакоћом неодговорности.

- Њена употреба и злоупотреба су нас доводиле до бесмисла. Какве год мјере бих предложио и шта год урадили, никада нико неће бити задовољан. Нико осим малог круга рационалних људи који хоће да буду фер према себи и према свима другима, разумијевајући каква је ситуација на Косову и Метохији, данас, јуче, прије десет или 15 година. Шта год да смо предложили, на крају би сви били против. Не неки, сви - навео је Вучић.

Нагласио је да они који данас позивају на оружје, први дан их држава позове да намјештају кревет у касарни, рекли би да им је много.

- И да им је тешко и да се нису за то борили, а камоли да ратују са неким. Они који данас позивају на признање независности Косова и суочавање са сопственом прошлошћу и легализацијом косовске независности, да то учинимо, рекли би нам - ви сте издајници. Што чујете на сваком мјесту, на сваком кораку, јер то је, ваљда, најјефтинија српска ријеч, бити издајник. Ово сам све рекао зато што никада нисмо били фер и поштени према себи када смо говорили о Косову и Метохији. Свакога бисмо нападали и свакоме бисмо рекли како ми, баш ми имамо рјешење за косовско-метохијски проблем. Рјешење за косовско-метохијски проблем који би био задовољавајући за Србе, не постоји - рекао је предсједник Србије.

Вучић је нагласио да нема тог рјешења јер, како каже, не постоји тај чудотворац који Србима може да донесе добро рјешење за Косово и Метохију.

- Мјере које смо данас донијели нису лаке и наилазиће на отпоре - рекао је Вучић.