latinica  ћирилица
13/09/2024 |  16:36 ⇒ 16:53 | Аутор: РТРС

Амиџић: Станивуковићево поигравање грађанима незапамћено у Српској (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић манипулише грађанима обећањем да ће им подијелити бесплатно земљиште, иако правни систем ту могућност не познаје. У питању је превара коју се свим силама труде да одрже до избора, рекао је генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић.
Срдјан Амиџић - Фото: РТРС
Срдјан АмиџићФото: РТРС

Амџић каже да оно што проблематично јесте спремност некога да се користи таквим манипулацијама и преварама да би дошао до гласова.

Као бивши професор, Амиџић је Станивуковићу поручио да "није лијепо то што лаже".

- Није лијепо то што лаже, али је лијепо што је признао да није говорио истину, оно што смо сви знали отпочетка. Правни систем не познаје могућност да ви додијелите плац одређеној категорији физичких лица приликом чега не можете да додијелите другим категоријама, рецимо, дјеца погинулих бораца, дјеца логораша, обољели од карцинома, све су то категорије које би у једном моменту могле поставити питање "а зашто се не додјели и нама". Правни систем из тог начина не дозвољава подјеле на тај начин - изјавио је Амиџић.

Сад када су Станивуковић и његови сарадници видјели да те ствари нису могуће, односно, да нису правно проводиве, покушавају да изнађу одређени излаз, наводи Амиџић, који је био одборник у Скупштини града Бањалука.

Повезане вијести:

Станивуковић: Град Бањалука ће платити попусте од картица пријатељства