latinica  ћирилица
13/09/2024 |  14:44 | Аутор: СРНА

Гашић: Војска Србије биће представљена на најбољи начин

Министар одбране Србије Братислав Гашић рекао је да је задовољан како теку припреме за предстојећи приказ способности Војске Србије на војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници.
Братислав Гашић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr) -
Братислав Гашић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr)

Гашић је данас са начелником Генералштаба Војске Србије Миланом Мојсиловићем присуствовали увјежбавању за приказ који ће бити одржан у петак, 20. септембра.

Министар одбране је изразио увјерење да ће припадници војске дати све од себе да на најбољи начин представе Војску Србије.

На приказу ће бити ангажовано више од 6.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, око 2.500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова.

Посјетиоци ће бити у прилици да виде противваздухопловне ракетне системе "фк-3",
"ха-ку 17" и "панцир", модернизоване авионе "миг 29 СМ" и "орао", хеликоптере "Ми-35", "Х-145М" и "Ми-17", беспосадне ваздухоплове и противоклопне ракетне системе "корнет", саопштено је из Министарства одбране Србије.

Биће приказана и борбена оклопна возила "милош", "лазар три" и "хамер", самоходне топ-хаубице калибра 155 милиметара "нора", самоходни вишецијевни лансери ракета "огањ", савремена оптоелектронска средства и друго наоружање и војна опрема.

Приказ способности Војске Србије "Застава 2024" био је планиран у недјељу 15. септембар, али је због најављених лоших временских прилика помјерен за петак 20. септембар.