latinica  ћирилица
13/09/2024 |  14:21 | Аутор: СРНА

Изведен поетско-сценски приказ "Господин Шантић"

У Позоришту Приједор данас је изведен поетско-сценски приказ "Господин Шантић" који је дио програма 52. Књижевних сусрета на Козари.
Приједор - представа "Господин Шантић" - Фото: СРНА
Приједор - представа "Господин Шантић"Фото: СРНА

Ријеч је о представи за средњошколце у којој играју студенти треће године глуме Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

Аутор пројекта је професор на Академији Биљана Ђуровић, која је рекла да се ове године у раду са студентима посветила Алекси Шантићу поводом сто година од смрти чувеног пјесника.

- Пут љепоте, меланхолије, какав је био и Шантићев живот, пун је и љепоте стиха, а бирала сам и оне најпопуларније његове пјесме, али и оне мање познате - истакла је Ђуровићева.

Она је додала да овај приказ шаље поруку данашњој младој генерацији, која је навикла све сад и одмах, да ови мукотрпни животи великана говоре о томе да се мора бити стрпљив.

- За младе је порука да се само уз жртве и уз преданост може доћи до успјеха - истакла је Ћуровићева.

Осим сарадника асистента Јелене Јадрић, у представи су били ангажовани студенти треће године глуме Академије умјетности Универзита у Бањалуци Бранислав Алексић, Исидора Давидовић, Андреа Новаковић, Тара Јованић, Мила Просан и Ана Винчић.

Програм 52. Књижевних сусрета на Козари наставља се вечерас у Градској читаоници трибином под називом "Јубилеји српске књижевности" у којој учествује Ранко Поповић.