latinica  ћирилица
13/09/2024 |  13:53 | Аутор: Б92

Радујко нови генерални секретар ФС Србије

Извршни одбор именовао је Бранка Радујка за новог генералног секретара Фудбалског савеза Србије.
Фудбалски  савез Србије (Фото:ФСС) -
Фудбалски савез Србије (Фото:ФСС)

Одлука је донијета у просторијама Спортског центра Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, гдје је одржана сједница Извршног одбора којом је предсједавао Драган Џајић, предсједник Фудбалског савеза Србије.

- Извршни одбор именовао је Бранка Радујка за новог генералног секретара Фудбалског савеза Србије. Одлука је донијета једногласно поштујући Законе Републике Србије и уз сагласност и регулативу Европске фудбалске уније. Нови први оперативац фудбалске организације обратио се члановима Извршног одбора - стоји у саопштењу ФСС.

Радујко на тој функцији насљеђује Јована Шурбатовића, који је отишао послије дугогодишњег рада.

Због доласка у ФСС, Радујко је поднио оставку на позицији директора у Управи царина.

- Захваљујем се свима на указаном повјерењу. Пред српским фудбалом су велике могућности и бројни изазови, а пред нама у савезу велика одговорност. Радиће се вриједно, посвећено и беспоштедно. Није ми први пут да се прихватам озбиљног посла и намјеравам да, као и увијек до сада, иза себе оставим уређен и одржив систем, успјешну организацију која остварује зацртане циљеве. Фудбал је најпопуларнији спорт и највећа забава на свијету, али и једна озбиљна, моћна индустрија, значајна за бруто домаћи производ и економију сваке земље, за њену међународну репутацију, за здравље људи и за опште друштвене вриједности. Најмоћније компаније инвестирају у фудбал и тако граде и јачају контакте, сопствену репутацију и позиције на глобалном тржишту. И ми морамо да мијењамо перцепцију и бавимо се фудбалом на начин који ће нам обезбиједити дугорочну конкурентност и да се нашем друштву и држави враћа више од онога колико се улаже - рекао је Радујко између осталог.