latinica  ћирилица
13/09/2024 |  13:37 ⇒ 13:38 | Аутор: ТАНЈУГ

У Лепосавићу тзв. косовска полиција заплијенила динаре, доларе, евре и друге валуте

Током јучерашњег упада у просторије Трезора Народне банке Србије у Лепосавићу, такозвана косовска полиција је одузела више милиона динара, више десетина хиљада долара, евра и других страних валута, саопштено је данас из полиције у Приштини.
КФОР (фото: TANJUG/ Dopisnik KiM, fotografija niske rezolucije/ nr) -
КФОР (фото: TANJUG/ Dopisnik KiM, fotografija niske rezolucije/ nr)

- Полицијске јединице су 12.09.2024. године извршиле провере на двије локације, под сумњом да су финансијске институције извршиле наведена дјела. Током рације, заплијењено је 5.772 313,00 српских динара, 57.626,00 америчких долара, 10.835,00 евра, 2.790,00 швајцарских франака, два компјутера и два снимача за сигурносне камере - наводи се у саопштењу, преноси Коха.

У случају који је окарактерисан као "прање новца и злоупотреба привредних овлашћења", наводи се и да је одузето више печата и разних докумената који наводно доказују незаконит рад ових институција.

У саопштењу се тврди да су у овом случају све радње спроведене уз консултације и координацију са тужиоцем.

Припадници такозване косовске полиције јуче су у Лепосавићу поново вршили претрес просторија у којима је смјештен трезор Народне банке Србије.

Како је наведено, претрес се вршио по налогу суда из сјеверног дијела Косовске Митровице.

Трезор Народне банке Србије смјештен је у истом објекту гдје се донедавно налазио и Привремени орган општине Лепосавић који су припадници такозване косовске полиције затворили 30. августа, а прије неколико дана су одатле однијели и рачунарску опрему и документацију.