latinica  ћирилица
13/09/2024 |  13:30 ⇒ 15:10 | Аутор: СРНА

Будимир: Развој Универзитета - стратешко питање Српске

Развој високог образовања и подршка развоју два јавна универзитета у Републици Српској једно је од најважнијих стратешких питања Српске, изјавио је министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, који ће данас примити Орден Универзитета у Источном Сарајеву.
Жељко Будимир (Фото: twitter.com/mnrvoid_rs) -
Жељко Будимир (Фото: twitter.com/mnrvoid_rs)

- Јавни универзитети у Српској су у конкуренцији са најбољим универзитетима у окружењу, што нам може бити на понос - поручио је Будимир за Срну.

Он је нагласио да је Универзитет у Источном Сарајеву током 32 године рада подизао нивоа квалитета студија.

Будимир је истакао да ће изградња зграда Ректората и Музичке академије допринијети још квалитетнијим условима за рад.

- Изузетна ми је част што ћу добити Орден Универзитета у Источном Сарајеву и да сам препознат као неко ко је доприносио развоју ове институције, што је с друге стране моја дужност и обавеза као ресорног министра - рекао је Будимир.

Универзитет у Источном Сарајеву обиљежиће данас 32 године успјешног рада, а на свечаној академији министру за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељку Будимиру биће уручен Орден Универзитета.

На свечаности ће биће уручена признања и другим појединцима који су помагали развој Универзитета, као и најбољим студентима и истраживачима.

Универзитет у Источном Сарајеву, под називом Универзитет у Сарајеву Републике Српске, основан је 14. септембра 1992. године одлуком Народне скупштине Републике Српске.