latinica  ћирилица
13/09/2024 |  09:27 ⇒ 09:28 | Аутор: СРНА

Кузмановић: Грађани да бирају кандидате који дају остварива обећања

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић поручио је да кандидати на предстојећим локалним изборима требају да грађанима дају остварива обећања, јер су они, били у власти или у опозицији, одговорни народу.
Рајко Кузмановић - Фото: РТРС
Рајко КузмановићФото: РТРС

Кузмановић је рекао Срни да грађани на том плану треба да процјењују да ли ће им понуђени партијски кандидати својим радом реално донијети нешто боље или лошије.

- Грађанима увијек треба удовољити, а не да им се даје хрпа неостваривих обећања. Њима првенствено у демократској процедури треба дати неке ствари које се односе на економски и сваки други /локални/ развој. Наравно, стално је важно да избори протекну у демократској атмосфери и без икаквог међусобног вријеђања, јер морамо схватити да су и власт и опозиција одговорни народу. И зато морају водити рачуна о свом понашању, што очекујем - рекао је Кузмановић.

Он је рекао да су избори у свакој земљи демократски израз стања једне нације, те да на том плану нису пожељна мијешања и наметања са стране, а поготово негативни утицаји на заједничке институције, попут Централне изборне комисије БиХ.