latinica  ћирилица
13/09/2024 |  09:24 ⇒ 09:27 | Аутор: Агенције

Први српски постапокалиптични филм ускоро у кинима (ВИДЕО)

​Објављен је први трејлер филма "Воља синовљева" Немање Ћеранића. У срцу овог остварења је прича о терету насљеђа предака и борби за мир и слободу.
Кино сала - Фото: РТРС
Кино салаФото: РТРС

Прича прати мистериозног слијепог гуслара који лута разрушеним свијетом уз пој пјесме "Воља синовљева" која описује малу заједницу узгајивача сјемена пшенице која је живјела далеко у пустињи и одбијала да се повинује тиранији удаљеног града.

Овај кратки опис филма "Воља синовљева" уводи нас кроз врата потпуне жанровске и продукцијске иновације која до сада није виђена у српској кинематографији.

Испричана у стилу народних епских пјесама, са примјесама савременог нео-вестерна, "Воља синовљева" нам доноси постапокалиптичну причу прожету емоцијама и акцијом.

 

У филму играју познати глумци Игор Бенчина, Исидора Симијоновић, Марта Бјелица, Сергеј Трифуновић, Јово Максић, Петар Бенчина, Иван Вујић, Светозар Цветковић, Миодраг Радоњић, Златан Видовић, Милица Јаневски, Александар Ђурица, Анита Манчић и други.

Ауторски тим који стоји иза овог оригиналног филмског остварења предводи Немања Ћеранић као редитељ и кокреатор, Аљоша Ћеранић као извршни продуцент, копродуцент Александар Протић, сценариста и креатор је Страхиња Маџаревић, директор фотографије је Игор Маровић, костимограф Ружица Буквић, док је за сценографију био задужен Дамјан Параносић, а музику је компоновао Александар Ранђеловић.

Рад на овој филмској причи трајао је више година, а продуцентски тим најављује за јесен премијеру у Београду, а затим и у другим  градовима широм Србије и региона.