latinica  ћирилица
13/09/2024 |  09:06 ⇒ 09:16 | Аутор: Агенције

Маја Огњеновић одлази у пензију

Чувена српска одбојкашица Маја Огњеновић најавила је одлазак у пензију.
Маја Огњеновић - Фото: Уступљена фотографија
Маја ОгњеновићФото: Уступљена фотографија

Она је у емисији "360 степени" нагласила да ће своју одлуку испоштовати до краја.

У престоници Француске ставила је тачку на репрезентативну, а пред почетак нове клупске сезоне у италијанском Скандићију потврдила је да је спремна за заслужену спортску пензију.

- Размишљала сам више пута да завршим каријеру. Увијек када је била олимпијска година. Сада сам дефинитивно сигурна да је предстојећа сезона уједно и посљедња. Осјећам да је вријеме за друге ствари, иако ми је прелијепо у одбојци. Дала сам себи рок да у наредним мјесецима припремим пројекте којима планирам да се бавим по завршетку каријере - истакла је Маја гостујући на телевизији Н1.

Присјетила се почетака.

- Имала сам само осам година када сам кренула да тренирам одбојку. Била је то љубав од првог тренинга и одласка у школску салу. Једина емоција која ме асоцира управо је то... Тако је и овај спорт постао мој животни позив. Имала сам срећу да будем у репрезентацији. Било је трновито и изазовно, али ми је и драго што сам морала да крчим пут. Почевши од квалификација за квалификације, на којима сам играла против земаља које и нису одбојкашке, до турнира који су трајали недјељама. Зоран Терзић је обиљежио моју каријеру. Препознао ме је још у јуниорским данама, а био је и иницијатор да из Зрењанина дођем у Црвену звезду. Сарађивали смо 20 година. Ријеч је о тренеру који ме је практично научио свему. Имао је запажену улогу у васпитању и образовању. Управо сам због њега постала овакав играч и особа - закључила је Огњеновићева.