latinica  ћирилица
13/09/2024 |  06:56 ⇒ 11:12 | Аутор: РТРС

Возачи опрез у вожњи, повећана опасност од ситних одрона

Ауто-мото савез Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају да вожњу прилагоде временским условима, као и условима на путу, да поштују саобраћајне прописе, односно ограничења брзине и држе одстојања између возила.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

- У кишним условима, када су клизави коловози, суочавамо се са већим бројем саобраћајних незгода. Такође, у условима падавина, на дионицама у усјецима долази до већег одроњавања камења и земље на коловоз, па возачима скрећемо пажњу на додатни опрез - истичу у АМСРС.

Разлог за то је и што учесници у саобраћају теже уочавају улегнућа и оштећења на путу, јер их вода брзо попуни, а чести су и наноси земље на коловоз због сливања воде са усјека што додатно повећава опасност од проклизавања точкова, додали су из АМС-а.

На дионицама у усјецима могући су већи одрони камења и земље на коловоз, због чега возачи треба да буду додатно опрезни.

Из АМС-а подсјећају да због неповољних временских прилика и кише која пада, данас неће бити обуставе саобраћаја у кањону "Тијесно" на магистралном путу Карановац - Црна Ријека.

Из Републичког хидрометеоролошког завода упозорили су на промјену времена уз јаку кишу и нагло захлађење, а током викенда и на могуће јаке ударе вјетра.