latinica  ћирилица
12/09/2024 |  19:21 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Станивуковић признао да град нема бесплатне плацеве, сада нуди своју имовину (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић наставља да обмањује и обећава бесплатне плацеве за младе брачне парове. До јуче је причао да ће дијелити градско земљиште у приградским насељима, сада мијења причу.
Земљиште - Фото: РТРС
ЗемљиштеФото: РТРС

Признаје да је од тога одустао. Сада каже да ће за ове намјене дати дио имовине своје породице. О којој имовини је ријеч и да ли у бањалучким насељима гдје, каже, жели да поклони земљиште он и његова породица имају имовину за сада није познато.

Све и да имају, намјерно или не, заборавља да се на ливади не може градити док се не испоштују законске процедуре, подсјећају у надлежним републичким институцијама.

Да ли се Станивуковић запетљао у законске процедуре или властита неостварена обећања? Сада је готово извјесно да од додјеле бесплатних плацева градског земљишта за младе брачне парове нема ништа. То је и сам потврдио када је на једном скупу рекао да ће умјесто имовине града за ове намјене дати, како каже, своју ђедовину.

Да ли такво земљиште постоји у власништву његове породице, није познато. Без обзира, да ли Станивуковић опет мисли да ће тако заобићи одређене процедуре?

Кога је Станивуковић хтио насамарити, у Републичкој геодетској управи не знају, али знају да неку ливаду, било да је у градском или приватном власништву, треба привести намјени да би се на њој могло градити.

Такав је случај и са овом, десетак километара од Бањалуке, на којој је Станивуковић раније планирао додјелу бесплатних плацева.

Опширније погледајте у видеу: