latinica  ћирилица
12/09/2024 |  18:41 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Цвијановић у Пелагићеву: Улагања у протеклих шест година премашила 15 милиона марака (ВИДЕО)

У протеклих шест година у више различитих пројеката Влада Српске уложила је око 14 милиона марака на подручју општине Пелагићево. Значајна средства издвојена су за развој привреде и пољопривреде, као и за инфраструктурне пројекте значајне за све грађане.
Цвијановић и Вишковић са Тешићем - Фото: РТРС
Цвијановић и Вишковић са ТешићемФото: РТРС

У развој пољопривреде, села и водопривреде на подручју Пелагићева Влада Српске уложила је око седам милиона марака. Захваљујући тим инвестицијама у протеклих шест година створени су предуслови да се овај крај развија.

- Уз помоћ Владе Републике Српске само у протеклим годинама издвојили средства за директну помоћ нашим грађанима, која се тичу помоћи пољопривредним произвођачима, превоза средњошколаца, бесплатних уџбеницима и тако даље - рекао је Славко Тешић, начелник општине Пелагићево.

Уз изградњу путне и комуналне инфраструктуре, у Пелагићеву подстичу останак младих и мјерама пронаталитетне политике, улагањем у образовање, спорт и културу.

У Пелагићеву ће до краја ове године бити завршено асфалтирање свих локалних путева, као и капитални пројекат изградње вртића у који је влада Српске уложила 700. 000 марака. Српском члану Предсједништва Жељки Цвијановић уручена је Повеља, највеће признање општине, за допринос развоју ове локалне заједнице.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Локалне заједнице данас не могу саме да реализују велике стратешке пројекте ако немају подршку Владе. Договорили смо се да ћемо тако наставити радити и у наредном периоду, овде има још пројеката које треба реализовати и Влада и ми сви други који се налазимо на различитим позицијама бићемо на услузи грађанима Пелагићева свакако - нагласила је Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да помоћ институција неће изостати.

- Нама који смо на челу институција Републике Српске да подржимо овакве људе, да подржимо овакав домаћински однос - истакао је Вишковић.

Да би млади остали у селу, реализовано је и више пројеката подршке запошњавању и самозапошљавању у пољопривреди, реализовано више кредитних линија ИРБ-еа у вриједности 1,2 милиона марака.