latinica  ћирилица
12/09/2024 |  18:06 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Петиција мјештана уродила плодом: Почело асфалтирање пута Брод - Дервента (ФОТО/ВИДЕО)

Дуже од 20 година становници Мјесне заједнице Грк у Броду чекају на асфалтирање дионице дуге два километра која ово и сусједних шест села спаја краћим путем до Дервенте. Потребу мјештана, препознала је Влада Српске и обезбиједила неопходних око 400 хиљада марака. Радови су почели, а мјештани очекују да ће већ за десет дана путовање до Дервенте бити брже и једноставније.
Асфалтирање - Фото: РТРС
АсфалтирањеФото: РТРС

Горан Тргић због посла свакодневно путује у Дервенту. Дионица макадамског пута у дужини од два километра годинама му каже "задаје главобољу". Иако територијално мјештани Грка припадају општини Брод, Дервента им је за око три километра ближа.

- Овај пут је био у јако лошем стању, преко 20 година смо чекали на асфалтирање и спајање са Дервентом. То нам је пуно допринијело и нама самим мјештанима и оним околних који путују према Дервенти - прича Горан Тргић, мјештанин МЗ Грк.

Да би ријешили дугогодишњи проблем, мјештани су организовали потписивање петиције и прикупили више од 300 гласова. Упутили су је на адресу Владе Српске, која је препознала њихов проблем и и за асфалтирање обезбиједила око 400.000 марака.

- Ја сам вјеровала да ће доћи тај дан, петиција је успјела. Хвала Влади што је пропознала то што смо тражили, што тражимо годинама, то нам је главно, то смо жељели, није само наше село, читав Брод - наглашава Јелинка Тодоровић, мјештанка МЗ Грк.

Мјештани села Грк - асфалтирање (Фото: РТРС )

Осим за мјештане села Грк, нови асфалт поједноставиће живот становницима Винске, Клакара, Унке и села Колибе. Машине су на терену, поставља се подлога, а већ за десет дана требало би да буде завршен и асфалт.

- Асфалт који нам је пуно омогућио, није само нама него још шест села, који сви користе овај пут. Хоћу да кажем да смо петицију потписивали да би нам Влада омогућила да добијемо асфалт, да олакшамо себи и свима другим - рекла је Милена Тодоровић, предсједница Мјесне заједнице Грк.

Асфалитирање - село Грк (Фото: РТРС)

Нови асфалт омогућиће мјештанима бржи и једноставнији одлазак до Дервенте и даље до Добоја, али и бољу повезаност мјесних заједница на подручју Брода.