latinica  ћирилица
12/09/2024 |  16:49 | Аутор: РТРС

Влада Српске: За санацију дијела гудронске јаме у Модричи 351.000 КМ

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о приједлогу за суфинансирање пројекта, те дала подршку Фонду за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске за суфинансирање санације пожаришта гудронске јаме у општини Модрича у износу од 351.000 КМ.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

Циљ пројекта је интервентна санација дијела гудронске јаме, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Након еколошког инцидента у вези са запаљењем гудронске јаме на подручју општине Модрича 14. августа, одржан је састанак свих релевантних представника у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију, донесени су одређени закључци и између осталог договорено да Влада Српске интервентно реагује са финансијском подршком како би био затрпан преостали дио гудронског канала у дужини од 500 метара и ширине 25 метара.

Влада је одредила и програме/пројекте од јавног интереса за Републику Српску чиме се утврђује да је од јавног интереса за Српску Програм подршке систему социјалне заштите Републике за ову годину.

Овај програм чине активности више од 30 програма и пројеката из области социјалне заштите и хуманитарне дјелатности које спроводе установе социјалне заштите и службе социјалне и дјечије заштите из цијеле Републике Српске.

У саопштењу се додаје да су ове активности у складу са политикама и општим циљевима Владе Републике Српске, Програмом економских реформи Српске за период 2024-2026. године, Стратегијом социјалне заштите Српске за период 2023-2029, Стратегијом унапређења друштвеног положаја лица са инвалидитетом 2017-2026 и Стратегијом за унапређење положаја старијих лица у Српској за период 2019-2028.

Укупна вриједност ових програмских/пројектних активности, односно трошкова, је 553.511 КМ, а биће финансирани из буџета Републике Српске за ову годину, у складу са Законом о играма на срећу.