latinica  ћирилица
12/09/2024 |  16:44 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Гимназија "Филип Вишњић" у Бијељини обиљежава 105 година рада

Гимназија "Филип Вишњић" у Бијељини вечерас у Центру за културу организује свечану академију којом се обиљежава 105 година рада.
Жељка Стојичић у Бијељини - Фото: РТРС
Жељка Стојичић у БијељиниФото: РТРС

Министарка просвјете и културе Жељка Стојичић посјетила је ову образовну установу, те Музичку школу "Стеван Стојановић Мокрањац" и Народну библиотеку "Филип Вишњић".

Истакла да су видљиви резултати улагања у опремање школа информатичком опремом и реконструкцију система гријања у Музичкој школи.

Позвала је градску власт у Бијељини да редовно извршава своје обавезе када је ријеч о материјалним трошковима школа, што до сада није био случај.

- Јер смо то на састанку са активом директора средњих школа пред почетак школе упознати да се средства за материјалне трошкове која су у надлежности јединица локалне самоуправе не дозначују школама и да они због тога имају велике проблеме, тужбе, искључења струје, телефона, нормално са овога мјеста апел градској власти да оно што је њихова законска обавеза извршавају - навела је Стојичићева.

- Добили смо једну јако лијепу донацију информатичке опреме за нашу школу, министарка је изразила жељу да нас данас обиђе да заједно са нама прослави 105. рођендан наше школе, вечерас ће присуствовати и академији, тако да надам се да ћемо вечерас уживати и донијети једно лијепо свјетло нашем граду - додала је Оливера Стевановић директорка бијељинске Гимназије "Филип Вишњић".