latinica  ћирилица
12/09/2024 |  15:44 ⇒ 15:58 | Аутор: РТРС

Стојичић: Отварање обновљене куће Милановића није друштвени догађај, већ предизборни скуп ПДП-а

Влада Републике Српске у потпуности је са 4,5 милиона КМ финансирала све радове на обнови куће Милановића, једног од најстаријих објеката у Бањалуци, саопштено је из Министарства просвјете и културе.
Кућа Милановића - Фото: РТРС
Кућа МилановићаФото: РТРС

За обнову овог објекта, који ће служити на понос свим грађанима града на Врбасу, издвојено је 4,5 милиона КМ, а новац за реконструкцију издвојен је из буџета републичких институција, предсједника Републике Српске као и Владе Републике Српске путем Министарства просвјете и културе.

На реализацији овог пројекта, дефинисане су заједничке активности Града Бањалука и Владе Републике Српске, којим су дефинисане обавезе обје стране.

Према информацијама да Град Бањалука није извршио своје обавезе које се односе на рјешавање имовинско-правних послова, а које претходе издавању грађевинске дозволе постоји оправдана сумња да је градска администрација прекршила законе и потребно је испитати да ли у поступањима града има елемента кривичне одговорности.

Отварање обновљене куће Милановића, које је заказано за вечерас, није друштвени догађај него политички, предизборни скуп Партије демократског прогреса, због чега представници институција Републике Српске и културни радници неће присуствовати овом догађају.

Напомињемо да су републичке институције у обнову Куће Милановића, једног од најстаријих објеката у Бањалуци изграђеног 1893. године, уложиле 4,5 милиона КМ, са намјером да овај објекат служи на понос и добробит свим грађанима Бањалуке и Републике Српске као модеран јединствен простор за организацију различитих друштвених и културних догађаја - рекла је министарка Жељка Стојичић.