latinica  ћирилица
12/09/2024 |  15:01 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Стручно усавршавање троје љекара из Болнице "Србија" у Истанбулу (ВИДЕО)

Директор Болнице "Србија" Небојша Шешлија и директор предузећа "Радис" из Источног Сарајева Игор Драгутиновић потписали су уговор, према којем ће ово предузеће финансирати трошкове стручног усавршавања троје љекара ове здравствене установе у Истанбулу.
Источно Сарајево - болница Србија - фирма Радис - Фото: СРНА
Источно Сарајево - болница Србија - фирма РадисФото: СРНА

Нова знања и искуства у истанбулској Универзитетској болници "Медипол мега" љекари ће стицати из области кардиологије, оторине и гинекологије.

- Ово је велики гест за једну компанију из Источног Сарајева која показује своју друштвену одговорност на начин да улаже у нашу установу и оно што је најважније улагање у знање и усавршавање нашег кадра, који ће бити на располагању становницима наше регије - рекао је Шешлија.

Ивана Лаловић, доктор у Болници "Србија" навела је да је циљ да се финансира боравак радника ове здравствене установе у универзитетској болници "Медипол" у Истанбулу.

- Планирано је да тамо боравимо неких седам дана и стекнемо неке нове вјештине, знања и искуства која ћемо, надам се примијенити у лијечењу и овдје - рекла је Лаловићева.

Игор Драгутиновић, директор предузећа "Радис" из Источног Сарајева истиче да су већина њихових радника корисници услуга Болнице "Србија".

- Дошли смо на идеју да као друштвено одговорна фирма учествујемо у једној акцији и пошаљемо пар доктора у једну реномирану свјетску клинику да би дошли до новог знања, усавршили своје постојеће знање, и како би наши људи у регији имали што бољу услугу здравствене заштите - рекла је Драгутиновићева.