latinica  ћирилица
12/09/2024 |  11:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: ЕУ и земље чланице да се хитно супроставе самовољи Приштине

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас са шефом Делегације ЕУ у Србији Емануелеа Жиофреа, са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији и том приликом је позвао ЕУ и земље чланице да се хитно и кроз конкретан ангажман супротставе самовољи Приштине.
Александар Вучић  (Фото:EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC) -
Александар Вучић (Фото:EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC)

- Са амбасадором Жиофреом разговарао сам о ситуацији на Косову и Метохији, односима Србије и ЕУ, као и о корацима које предузимамо у циљу напретка на нашем европском путу. Позвао сам ЕУ и земље чланице да се хитно и кроз конкретан ангажман супротставе самовољи Приштине, која угрожава безбједност српског народа и стабилност цијелог региона - написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Навео је да је захвалио амбасадору на свему што ЕУ ради, посебно у области инвестиција, економских и друштвених интеграција и подршке нашим реформама.

- У фокусу разговора била је реализација пројеката предвиђених европским Планом раста за Западни Балкан, који би требало да у многоме допринесе приближавању региона и ЕУ и бољем животу свих наших грађана - додао је Вучић.