latinica  ћирилица
12/09/2024 |  07:50 ⇒ 09:23 | Аутор: РТРС

Јовановић: На Међународном сајму у Солуну Српска представила своје потенцијале (ВИДЕО)

Инвестиционе могућности и пројекти Републике Српске, представљени су на 88. Међународном сајму у Солуну и захваљујући Представништву Српске у Солуну, на сајму је био обезбијеђен привредни кутак Српске, рекла је у Јутарњем програму Јелена Јовановић, шеф Представништва Републике Српске.
Јелена Јовановић - Фото: РТРС
Јелена ЈовановићФото: РТРС

Истакла је да је партнер сајма ове године била Њемачка, а представљање и излагање на сајму организовано је у сарадњи са "БЛП Глобал Цонсултинг".

- На сајму се представило преко 1.300 излагача, са преко 30 различитих земаља - навела је он и додала да је ово један од најбољих начина гдје могу да се остваре различити контакти.

Подсјетила је да се Република Српска и прије двије године представила са ИРБ-ом и да су управо ту остварени и први контакти.

- Ове године Република Српска се представила на сајму са више од 10 компанија - текстилне, дрвне, прехрамбене и дошло је и до конкретних договора. Приликом свих састанака представили смо и могућност доласка у Републику Српску, као и да самим представљањем Српска постаје видљивија - додала је она.

Када је ријеч о заинтересованости Грка за улагање у Српску, Јовановићева је навела да је "наша највећа шанса и да је сам фокус на обновљивој, зеленој енегрији.

- С обзиром да ту имамо велике потенцијале, то може бити наша велика шанса, ако изумемо оно на шта су Грци заинтересовани, а то су дрвна и тешка индустрија - рекла је она.