latinica  ћирилица
11/09/2024 |  22:38 ⇒ 22:56 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Имаћемо одговор ако Шмит наметне закон о имовини (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановићева изјавила је у Телерингу да ће Република Српска имати адекватан одговор уколико Кристијан Шмит наметне закон о имовини, али да је рано о томе говорити.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је истакла да би за БиХ било веома добро, да он као странац не ради ништа и да не узурпира овлаштења демократски изабраним институцијама.

- Да мисли добро БиХ вјероватно би заузео другачији приступ, као и они који га савјетују и охрабрују да буде такав. Али, ја не сматрам да он мисли добро БиХ, без обзира на приче и фразе које шири около - рекла је Цвијановић.

Сматра да је неприхватљиво за будућност БиХ да странац може да узурпира унутрашње односе демократски изабраних институција и да му се дозволи да он нешто рјешава.

- Свијет јесте борилиште, политичко, геополитичко, финансијско, али мислим да треба да његујемо свијест и указујемо на то да је најздравије за БиХ и њену будућност да се поштују одлуке људи који се налазе на челу њених институција - рекла је Цвијановић.

Она је додала да нису добри обрачуни страних фактора са домаћим политичким лидерима који су демократски, легално и легитимно изабрани на изборима од грађана, те да није нормално да им странци отворено шаљу поруке - ово смијете, ово не смијете.

- Шта ће нам онда избори ако дође и интервенише тај нелегални Кристијан Шмит и не знам ко је прије био? За мене је нормално кад сједим са својим колегом, био он Србин, Хрват, Бошњак, Италијан или Украјинац који живи у Српској. Ако желимо заједно да рјешавамо ствари без наметања, онда смо их ријешили, а све с циљем да их не остављамо отворене и неријешене будућим генерацијама, јер су раније некад често долазиле на наплату и значиле нешто лоше - рекла је Цвијановић.