latinica  ћирилица
11/09/2024 |  22:28 ⇒ 22:49 | Аутор: РТРС

Шобот у Лазареву: Бањалука мора престати са подјелама

Кандидат за градоначелника Бањалуке, доктор Никола Шобот, вечерас је одржао трибину у Лазареву, гдје је разговарао са мјештанима о свакодневним проблемима које градска власт годинама занемарује.
Трибина СНСД-а у Лазареву - Фото: Уступљена фотографија
Трибина СНСД-а у ЛазаревуФото: Уступљена фотографија

Шобот је истакао да су људи Лазарева заслужили више, а да су нискобуџетни, али ефикасни пројекти у овом дијелу града били игнорисани, само зато што овдје нису подржавали актуелну власт.

- Вријеме је да престанемо са подјелама и кажњавањем људи због њихових политичких ставова. Дјечије игралиште у улици Змај Огњеног Вука мора бити санирано -  то су наша дјеца, то је будућност Лазарева. Не можемо чекати да неко други преузме одговорност. Морамо заједно кренути напријед - рекао је Шобот.

Посебно је нагласио потребу за санацијом улица и основне инфраструктуре.

- Улица Подгоричка, која повезује Лазарево, није само пут, то је симбол колико су људи овдје занемарени. Крпљење рупа је минимум који мора бити обезбијеђен, док улица Ложионичка чека на основне радове - кошење и насипање - јер су проблеми само постали већи - навео је Шобот.

Фото: Уступљена фотографија

Шобот је обећао да ће у наредне четири године ријешити највећа инфраструктурна ругла овог насеља, али и кренути ка бољој будућности.

- Атомско склониште код школе Борисав Станковић стоји запуштено годинама, али ја обећавам да ћемо га обновити. Кроз јавно-приватну инвестицију, подићи ћемо спратност и претворити га у вишенамјенску салу која је потребна Лазареву 1 и Лазареву 2. Ово је нешто што вам је обећавано годинама, али ја обећавам да ћемо то остварити заједно - додао је Шобот.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Поред ових приоритета, Шобот је истакао да је неопходно наставити изградњу тротоара у Улици Стојана Јанковића, гдје радови стоје већ четири године, а дјеца свакодневно пролазе овом улицом без сигурног пута.

Фото: Уступљена фотографија

Мјесна заједница Лазарево 2 такође треба веће просторије, гдје би мјештани имали више друштвених садржаја, али и гдје би биле дислоциране одређене услуге градске управе, што би олакшало живот људима у овом дијелу града.

- Морамо вратити редовно одржавање травнатих површина, водотока, чишћење улица и замјену сијалица, јер су ови сервиси сведени на минимум - нагласио је Шобот, додајући да су улице Бранка Грбчића, Средњошколска и дијелови Бранка Поповића без канализације, док је Улица Деспота Стефана Лазаревића, поред канализације, у потреби за хитном асфалтацијом.

Шобот је посебно емотивно говорио о Улици Змај Огњеног Вука, главној саобраћајници кроз Лазарево, која није санирана већ 30 година.

- Ова улица је више од саобраћајнице - она је срце Лазарева. Ако побиједи Лазарево, побиједиће и Бањалука. Овај пут ћемо то остварити заједно - додао је Шобот.

Посао градоначелника је да за сваку област има стручне људе око себе, оне који најбоље познају проблеме и рјешења у свом пољу.

- Када ја побиједим, Бањалука ће постати град најбољих стручњака, а не најбољих другова. Нећемо бирати пријатеље и познанике, већ људе који су спремни да својим знањем и одговорношћу допринесу да наш град напредује. Обећавам да ћемо радити са озбиљношћу и стручношћу, јер само тако можемо вратити повјерење људи и градити Бањалуку какву заслужујемо - истакао је Шобот.

На крају, Никола Шобот је истакао да Лазарево не смије остати заборављено и да је дошло вријеме да се коначно крене напријед.

- Побиједиће Лазарево, побиједиће Бањалука! - закључио је Шобот, позивајући све мјештане на заједничку борбу за бољу будућност.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић сматра да је дошло вријеме да Бањалука изабере Николу Шобота, озбиљног човјека за градоначелника и да се ријеши постојеће локалне власти која је "преварантска" и није дорасла послу.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је новинарима да је увјерен да ће остварени, образовани и национално освијештени људи са листе СНСД-а за Скупштину града понудити свој ауторитет како би Бањалуку извели на прави пут.