latinica  ћирилица
11/09/2024 |  22:05 ⇒ 22:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Хаваји најсрећнија савезна држава у Америци

Хаваји су ове године најсрећнија америчка савезна држава, према годишњем рангирању веб-странице за личне финансије Волет хаб (Vallet Hub).
Хаваји (Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT) -
Хаваји (Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT)

На основу тих истраживања, ова пацифичка америчка држава имала је најнижу стопу депресије у САД, а 86 одсто њених одраслих житеља изјавило је да су доброг или солидног здравља, пренио је Си-Ен-Би-Си.

Поред тога, Хаваји су имали једну од најнижих стопа незапослености и други највећи удио домаћинстава са годишњим приходом изнад 75.000 долара.

Најсрећније државе су оне које пружају натпросечан квалитет живота у широком спектру области, од јаке државне економије и висококвалитетне неге физичког и менталног здравља до адекватне количине слободног и лијепог времена.

Да би се утврдило где су људи који живе у Америци најсрећнији, Волет хаб је упоредио у 50 држава више од 30 показатеља у три кључне категорије: емоционално и физичко благостање, услови за рад и заједница и окружење.

Калифорнија и Флорида, двије државе које су обично синоним за лијепо време током цијеле године и одлазак у пензију, рангиране су тек на 13. мјесту, односно 14. мјесту.

Прошле године Јута је била најсрећнија држава у Америци.