latinica  ћирилица
11/09/2024 |  21:41 ⇒ 22:35 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Политика Српске је мир, стабилност, безбједност и поштовање Устава (ВИДЕО)

Мир, стабилност и безбједност остаје политика Републике Српске, поручила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, гостујући у емисији "Телеринг" наше телевизије.
Жељка Цвијановић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Жељка ЦвијановићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Цвијановић је рекла да се Српска залаже за поштовање Устава и да неће дозволити одузимање надлежности које јој припадају.

Поручила је да Република Српска остаје стабилна и да ће наставити да извршава своје дужности према буџетским корисницима.

Уколико ФБиХ настави са политиком усмјереном против Републике Српске, нема никакве будућности за БиХ, сматра Цвијановић.

Политика Републике Српске је мир, стабилност, безбједност и поштовање Устава, слова Дејтона и свих надлежности које Република Српска Уставом има, поручила је Цвијановић.

Устав БиХ јасно каже да постоје два ентитета и три конститутивна народа, која имају потпуно једнака права, а политика усмјерена против Српске и српског народа коју води политичко Сарајево, ништа добро неће донијети БиХ, каже Цвијановић.

- Ми овдје имамо проблем, један политички обрачун са, ја бих рекла Србима. Није то само Република Српска, манифестација коју они не подносе. То није уопште тешка реченица. Ја то базирам на искуству, ја препознајем тако нешто. Ако је вама сав састанак посвећен томе да причате против Срба, Републике Српске, предсједника Србије, предсједника Републике Српске, институција у Србији и Републици Српској, извините, шта је проблем ту? - истакла је Цвијановић.

БиХ нема званичну политику, ни унутрашњу ни спољну, која је у апсолутном нереду, јасан је став Цвијановићеве.

Она каже да је разлика између политика Српске и ФБиХ очигледна.

Док једни креирају политику, други, сматра, у дјела спроводе туђу вољу и замисли.

- То су суштинске ствари око тога шта то радимо ми као изабрани представници, шта то раде наше домаће, демократски изабране институције. Да ли то радимо самостално што је политика Републике Српске уз подршку, наравно, свих оних из спољног свијета да тако кажем, међународног фактора. Или то раде они умјесто нас, или нам они дневно диктирају, што је опет политика неких људи који су у ФБиХ - рекла је Цвијановић.

Цвијановић је поручила да су за будућност БиХ одговорна сва три народа. Политика Републике Српске, додаје Цвијановић јесте пут ка Европској унији.

Српска остаје стабилна и наставља редовно да исплаћује сва буџетска давања, упркос санкцијама и опструкцијама, закључила је Цвијановић.