latinica  ћирилица
11/09/2024 |  20:30 ⇒ 20:53 | Аутор: СРНА

Вишковић: Гласом за СНСД брани се Српска

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић вечерас је на трибини ове странке у Источном Старом Граду позвао становнике да гласају за СНСД и њене кандидате јер тиме дају подршку одбрани Српске.
Источни Стари Град - Радован Вишковић - Фото: РТРС
Источни Стари Град - Радован ВишковићФото: РТРС

Истичући да грађани 6. октобра на локалним изборима бирају своју будућност, Вишковић је рекао да је Миљан Јовичић избор СНСД-а и предсједника странке Милорада Додика за начелника Источног Старог Града.

- За разлику од ранијег периода, данас видим перспективу и верујем да ће СНСД побиједити и у Источном Старом Граду - навео је Вишковић, те поручио становницима ове општине да је дошло вријеме да изаберу младе и школоване људе, домаћине.

Он је подсјетио да се на подручју ове општине налазе омиљена излетишта Сарајлија и оцијенио да Требевић може да буде мотор њеног развоја.

- Али, нисам за то да се прода било коме. Ако се ти саграђени објекти напуне становницима који нису из ове општине, онда бисмо изгубили власт, а то се не смије дозволити. Миљан то неће дозволити, јер је дијете погинулог борца - нагласио је Вишковић.

Према његовим ријечима, Источном Старом Граду треба искорак јер је постојећа власт показала да ради само за себе, од чега обични људи немају никакве користи.

- Не смије се дозволити да на власт дођу неки који су спремни да разговарају о имовини, а сами разговори били би крај за Српску - истакао је Вишковић.

Подсјећајући да СНСД има 45 начелника у Републици Српској, Вишковић је поручио да је циљ да се тој великој породици придружи и Источни Стари Град.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Источни Стари Град Миљан Јовичић као главни циљ навео је спречавање или успоравање одласка младих људи.

- То можемо учинити кроз разне подстицаје и аплицирањем за разне пројекте. Потребно је да ојачамо привреднике, посебно дрвопрерађиваче, што се може уз помоћ Владе Републике Српске и града Источног Сарајева - истакао је Јовичић.

Он је поручио да треба сачувати земљу за коју су дати животи, а коју актуелни начелник Бојо Гашановић продаје.

- У блиској будућности због тога можемо доћи у ситуацију да ћемо имати начелника Бошњака што нико не жели и то се мора спријечити - нагласио је Јовичић.

Оцијенивши да није лако помоћи људима који су изгубили наду, као што је то случај са становницима Источног Старог Града, кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је увјерење да ће становници ове општине препознати добру екипу СНСД-а која је спремна да им врати наду.

- Будући начелник треба да настави обилазити сваку кућу да помогне грађанима и након побједе  рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, СНСД у Источном Старом Граду треба да буде партија политичког окупљања, јер кандидати ове странке имају знање да врате народ и вољу у живот.

- Миљан и кандидати СНСД-а за одборнике заслужују шансу јер имају квалитет и снагу, иако никада нису учествовали у политичком животу - нагласио је Ћосић, те поручио да ће имати подршку Градске управе и Владе Српске.

Он је подсјетио да не постоји ниједан капитални пројекат који је град тражио, а да није добио подршку Владе Републике Српске, као што је то случај са болницом, позориштем, спотским дворанама.

- То је више од милијарду КМ улагања у град од свега 65.000 становника - истакао је Ћосић.

Пема његовим ријечима, октобарски локални избори прилика су да СНСД и кандидати ове странке освоје власт у Источном Старом Граду и да почну другачије да управљају овом општином.

- Задатак СНСД-а у Источном Старом Граду је да окупи све становнике ове општине и да је воде у корелацији са Владом Српске за добро цијеле општине - закључио је Ћосић.

На трибини су представљени кандидати СНСД-а за одборнике у Скупштини општине Источни Стари Град, а скупу је присуствовао и организациони секретар СНСД-а Игор Додик.