latinica  ћирилица
11/09/2024 |  16:37 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Крупа на Уни: Створити услове да борачка популација живи боље (ВИДЕО)

Крупа на Уни је у групи изразито неразвијених локалних заједница, стога помоћ Владе Српске општини и Борачкој организацији много значи, истакнуто је ово током боравка ресорног министра Данијела Егића и овој општини.
Егић у Крупи на Уни - Фото: РТРС
Егић у Крупи на УниФото: РТРС

Он је навео да је са начелником општине Крупа на Уни Младеном Кљајићем и предсједником општинске Борачке организације Милорадом Ковачевићем договорено да Министарство помогне обнову сппомен-обиљежја за погинуле борце Војске Републике Српске, те да се обезбиједи новчана помоћ демобилисаним борцима којима је то потребно.

Егић је рекао да лично није задовољан колико се рубним општинама поклања пажње.

- Министарство рада и борачко-инвалидске заштите ће уложити додатне напоре да се створе услови да, прије свега борачка популација боље живи и да се сва могућа помоћ усмјери у ове локалне заједнице - нагласио је Егић.

Он је напоменуо да је Министарство рада и борачко-инвалиске заштите у протекле четири године посредством Завода за запошљавање кроз програме запошљавања запослило 20 лица из ове општине за шта је издвојено око 150.000 КМ.

- Преко Фонда за професионалну рехабилитацију инвалида подржано је запошљавање пет лица, за шта је издвојено око 19.000 КМ - истакао је Егић.

Додао је да су обезбијеђене једнократне помоћи социјално угроженим демобилисаним борцима.

Кљајић је рекао да је данас разговарано о помоћи демобилисаним борцима који живе на подручју ове локалне заједнице, као и припадницима Крупске бригаде који сада живе на територији Федерације БиХ.

- То је питање лијечења и бањске рехабилитације. Драго нам је да је договорено уређење спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске. Потребно је и уређење спомен-собе - рекао је Кљајић.

Предсједник општинске Борачке организације Милорад Ковачевић рекао је да ова организација помаже демобилисаним борцима у складу са могућностима што није довољно.