latinica  ћирилица
11/09/2024 |  12:52 | Аутор: СРНА

Вучић-Херцог: Поштовати међународно право у вези са Косметом (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић упознао је данас предсједника Израела Исака Херцога о ситуацији на Косову и Метохији и потреби да се у вези са овим питањем поштују међународно и јавно право и повеље УН, те захвалио тој земљи што није подржала резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН.
Вучић и Херцог (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Вучић и Херцог (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- То је за нас од изузетног значаја - рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре.

Он је навео да га је Херцог упознао о ситуацији у Израелу и на Блиском истоку.

Предсједник Србије је рекао да су односи двије земље веома добри и да се стално ради на њиховом унапређењу, те указао на потребу да што прије буде потписан споразум о слободној трговини на обострану корист.

Вучић је указао на то да постоји огроман простор за сарадњу у иновационом еко-систему, у прехрамбеном сектору, за нова израелска улагања и захвалио Херцогу за подршку коју Израел пружа организовању "Експа".

Он је истакао да је поносан што у Београду и Србији не постоје никакви испади антисемитизма и што се овдашња јеврејска заједница осјећа сигурно и добро као и израелски тимови који због ситуације у Израелу спортске утакмице играју у Србији.

Вучић и Херцог су заједно са мајком Алена Охела, који је отет на почетку рата у Гази а који је и српски држављанин, упутили апел свима који могу утицати на то да он буде ослобођен.