latinica  ћирилица
11/09/2024 |  12:47 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

СПС има рјешење за недостатак паркинг мјеста; Селак представио пројекат јавне гараже

Горан Селак, предсједник Социјалистичке партије Српске, одржао је данас конференцију за медије у центру Бањалуке, на локацији познатој као Паскулина циглана, те представио пројекат јавне гараже за коју се залаже СПС.
СПС - Фото: Уступљена фотографија
СПСФото: Уступљена фотографија

Пројектом је предвиђена гаража са 550 паркинг мјеста, што би ријешило хронични проблем Бањалуке.

- СПС није партија празних ријечи и обећања. Свакодневно радимо на новим рјешењима како бисмо унаприједили живот грађана Бањалуке. Зато се и налазимо данас овдје у МЗ Центар 2, између Видовданске и улице Вука Караџића, у самом центру града, на локацији гдје ћемо изградити јавну гаражу. Бараке и зарасле плацеве замијенићемо модерном гаражом са 550 паркинг мјеста - поручио је лидер СПС-а.

Селак је рекао да СПС није као одлазећа градска власт, која наставља да игнорише рјешења која су им "пред носом".

- Не ослањамо се на градску власт већ смо сами засукали рукаве и припремили пројекат за будућу гаражу у центру Бањалуке. Израдили смо идејно рјешење за објекат површине 24.000 метра квадратна, од чега је 4.000 квадратних метара намијењено за пословне и административне садржаје, а осталих 20.000 квадрата је предвиђено за гаражу. Биће то највећа и најмодернија јавна гаража у Бањалуци - тврди Селак.

Градске власти су, према ријечима Селака, имале времена на претек да ово ураде и да граду обезбиједе додатне приходе.

- Нама није тешко да размишљамо умјесто њих, јер су "побједници" сваке добре идеје и одлуке, од кога она год долазила, искључиво грађани Бањалуке. Ова јавна гаража је довољна за потребе центра града и тиме ћемо ставити тачку на проблем паркирања - закључио је Селак.