latinica  ћирилица
11/09/2024 |  12:34 ⇒ 13:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Троицки: Желимо да побиједимо Грчку и да се вратимо тамо гдје припадамо

Селектор тениске репрезентације Србије Виктор Троицки изјавио је данас у Београду да је његов тим мотивисан пред дуел са Грчком у Дејвис купу.
Виктор Троицки (фото: архива/EPA-EFE/Kai Foersterling) -
Виктор Троицки (фото: архива/EPA-EFE/Kai Foersterling)

​​​Тениска репрезентација Србије дочекаће 14. и 15. септембра у Београду селекцију Грчке у мечу Дејвис купа Свјетске групе И.

- Тренутно ме ништа не брине, момци су сви ту на окупу, недостаје нам Ласло Ђере. Желимо да поправимо горак укус из Краљева када смо изгубили од Словачке. Желимо да побиједимо и да се вратимо тамо гдје припадамо. Још увијек желимо тај највећи корак. Момци су ту. И поред тешке сезоне мотивисани су да играју за Србију без обзира на противника - изјавио је Троицки.

Троицки је истакао да УС Опен није био успјешан за српске тенисере, али је додао да они имају мотивацију да играју за репрезентацију.

- Новак Ђоковић је рано испао, Миомир Кецмановић је могао да прође, Душан Лајовић је имао тешког противника. Хамад Међедовић се квалификовао за главни жријеб, али је могао боље да одигра. Сви они имају мотивацију. Новак је ту са нама упркос неуспјешне Гренд слем сезоне, али је освојио златну медаљу на ОИ, коју је хтио. Ђоковић се одазвао позиву да игра за Србију и поред тога што је противник ослабљен - додао је селектор Србије.

Он је поручио да се екипа радује што ће играти у Београду.

- Сви смо се пожељели Београда, жао ми је што смо у Краљеву поражени. Хала Пионир је наш нови почетак, овде смо били успјешни када смо играли, надам се да ћемо да побиједимо - оцијенио је селектор Србије.

За Дејвис куп репрезентацију Грчке неће играти Стефанос Циципас.

-Њима није ту Циципас, фокус је на нама, фаворити смо. Нећемо да их потцијенимо, улазимо максимално у меч. Одрадићемо добар скаутинг - изјавио је Троицки.