latinica  ћирилица
11/09/2024 |  11:21 | Аутор: РТРС

Вулин у Санкт Петербургу са Волфовичем

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин састао се у Санкт Петербургу, гдје учествује на састанку високих представника за безбедност БРИКС плус, са државним секретаром Савета државне безбједности Републике Белорусије генералом Александром Волфовичем.
Александар Вулин и Александар Волфович - Фото: Уступљена фотографија
Александар Вулин и Александар ВолфовичФото: Уступљена фотографија

Вулин је државног секретара Савјета безбједности Бјелорусије упознао са свим проблемима Срба на Косову и Метохији. Истакао је да је ситуација у јужној српској покрајини изузетно напета и да притисци на српско становништво и самовоља тзв. власти у Приштини могу довести до сукоба.

Потпредсједник српске владе је рекао да је Бјелорусија братска земља и искрени пријатељ Србије и да је увијек безусловно подржава што је показала својим принципијелним ставом по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије као и досљедним поштовањем Резолуције 1244.

Изразио је захвалност Бјелорусији на подршци Србији у Генералној скупштини Уједињених нација и гласању против срамне резолуције о Сребреници.

Потпредсједник Вулин и државни секретар Волфович су се сагласили да је сарадња Србије и Бјелорусије у области безбједности на високом нивоу и да постоји простор за додатно унапређење.

Истакли су да су двије земље суочене и успјешно се боре против страног фактора који на исти начин покушава да дестабилизује и "обојеним револуцијама" сруши легитимно изабрану власт у Србији и Белорусији.