latinica  ћирилица
11/09/2024 |  10:59 ⇒ 11:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Протест породица ухапшених српских младића испред полицијске станице у КиМ

Чланови породица, пријатељи и грађани окупили су се јутрос на протесту испред полицијске станице у сјеверном дијелу Косовске Митровице захтијевајући пуштање на слободу четворице српских младића ухапшених у уторак.
Протест на КиМ (Фото: TANJUG/ STR) -
Протест на КиМ (Фото: TANJUG/ STR)

Окупљени своје незадовољство исказују дувањем у пиштаљке, уз повике "Пустите нам дјецу!" а истакли су и транспаренте "Полиција Куртиленда" и "Да ли је ЕУ забринута?"

У сјеверном дијелу Косовске Митровице у уторак око поноћи је тзв. косовска полиција ухапсила четири младића српске националности, којима је одређено задржавање до 48 сати због сумње у наводни напад на службено лице у вршењу дужности.

На снимку који се појавио на друштвеним мрежама може се видјети како пушком наоружани припадник тзв. косовске полиције брутално хапси једног од српских младића.

Отац једног ухапшених младића Срђан Јовић испричао је јуче да су његовом сину приликом хапшења припадници косовске полиције нанели повреде, а да се сада налази у станици у јужном дијелу града.

- Они су одведени у полицијску станицу у јужни дио, одређен им је притвор. Ангажовали смо адвоката Јелену Кривокапић и сада чекамо да га воде код тужиоца. Са сином нисам био у контакту. Адвокат је поразговарала и каже да има ране по тијелу, има повреде. Видјећемо колико је то озбиљно. Чекамо изјаву - рекао је Јовић у уторак.

Он је додао да је његов син такође рекао адвокату да није крив за оно што му се ставља на терет и да је прије бруталног хапшен и физичког насртаја на њих било само вербалног конфликта.