latinica  ћирилица
11/09/2024 |  09:37 ⇒ 09:38 | Аутор: РТРС

Аргентинац Маурисио Покетино нови селектор фудбалске репрезентације САД

Аргентински тренер Маурисио Покетино званично је данас именован за новог селектора фудбалске репрезентације Сједињених Америчких Држава.
Маурисио Почетино (фото: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY) -
Маурисио Почетино (фото: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY)

У саопштењу Фудбалског савеза САД се не наводе детаљи уговора. Амерички медији преносе да ће Покетино да буде селектор САД до краја Свјетског првенства, које ће бити одржано 2026. године.

- Одлука да преузмем америчку репрезентацију није била само због фудбала, већ и због пута на коме се налази ова селекција. Енергија, страст и глад да овде постигнем нешто заиста историјско. То су ствари које су ме инспирисале. Видим групу играча, који су пуни талента и потенцијала, а заједно ћемо да изградимо нешто посебно - рекао је Покетино, који је раније тренирао Еспањол, Саутемптон, Тотенхем, Пари Сен Жермен и Челси.

Репрезентација САД је била без селектора од 11. јула ове године, пошто је Грег Берхалтер добио отказ послије неуспјеха на Купу Америке. За привременог селектора био је именован Мајк Варас, који је предводио репрезентацију САД на пријатељским мечевима против Канаде и Новог Зеланда.

Свјетско првенство 2026. ће бити одржано у САД, Канади и Мексику.