latinica  ћирилица
11/09/2024 |  08:33 ⇒ 10:53 | Аутор: СРНА

Гогановић: Нећу подржати захтјев ЦИК-а да Оружане снаге дистрибуишу изборни материјал

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је за Срну да у складу са функцијом коју обавља неће подржати захтјев Централне изборне комисије упућен Министарству одбране да својим возилима дистрибуишу изборни материјал за предстојеће локалне изборе у БиХ.
Александар Гогановић - Фото: РТРС
Александар ГогановићФото: РТРС

- Не подржавам идеју да Министарство одбране и Оружане снаге буду укључени у изборни процес, односно да превозе нашим возилима изборни материјал - рекао је Гогановић упитан да прокоментарише захтјев ЦИК-а упућен Министарству одбране у којем траже помоћ у провођењу избора, односно да Оружане снаге својим возилима дистрибуишу изборни материјал.

Замјеник министра одбране је истакао да није коректно од ЦИК-а да због своје неорганизованости и не провођења тендерске процедуре, иако су им за те сврхе обезбијеђена средства, у изборни процес увлачи Оружане снаге.

- Свједоци смо да се кроз сваки изборни циклус провлачи прича о нерегуларности избора. Неприхватљиво ми је да сада ЦИК жели у исту причу да увуче Оружане снаге и на тај начин евентуално уруше њихов интегритет и углед - поручио је Гогановић.