latinica  ћирилица
11/09/2024 |  07:23 ⇒ 07:23 | Аутор: sputniknews.com

Обрт: Синеров случај није затворен!

Јаник Синер, први тенисер свијета, није званично ослобођен оптужби због допинга јер је истрага и даље у току.
Јаник Синер (фото: архива/EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD) -
Јаник Синер (фото: архива/EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD)

Иако су италијански медији претходно пренијели да жалба Свјетске антидопинг агенције (ВАДА) није уложена, та институација је навела да коначна одлука није донијета.

Освојио је Јаник Синер УС Опен, тренутно је на првом мјесту АТП листе, али није све тако блиставо за италијанског тенисера.

Иако првобитно није кажњен због два позитивна допинг теста јер је наводно дошло до грешке чланова његовог тима случај још није затворен.

Најпре је Коријере дела Сера пренијела да ВАДА није уложила жалбу и да је самим тим стављена тачка на ову драму међутим ВАДА је убрзо реаговала и на неколико адреса поручила да коначна одлука није донијета.

У овом случају биће искоришћен додатни рок за жалбу који траје још 21 дан колико ће очигледно још Италијан морати да стријепи.

У случају да се догоди обрт и Синера прогласе кривим првом тенисеру свијета поништавају се титуле на УС Опену и на мастерсима у Мајамију и Синсинатију, као и поени за полуфинале Ролан Гароса, Индијан Велса и Монте Карла, четвртфинале Мадрида, Вимблдона, Монтреала.