latinica  ћирилица
10/09/2024 |  19:03 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Ватрогасци из Дервенте уселили у нови објекат (ВИДЕО)

Територијална ватрогасно-спасилачка јединица у Дервенти након 70 година, уселила је у нови објекат. Осим изградње функционалног и модерног Ватрогасног дома, обновљена је и опрема и подмлађен кадар, што ће омогућити брже и квалитетније интервенције. Нови објекат вриједан милион и 250 хиљада марака, потпуно је изграђен средствима града.
Батрогасна јединица Дервента - Фото: РТРС
Батрогасна јединица ДервентаФото: РТРС

Пуних 47 година Васкрсије Клопић ради као ватрогасац. Често је ризиковао свој, да би спасио туђи живот. Цијели радни вијек каже прижељкује да се Ватрогасни дом, грађен 50-их година, измјести из центра града.Нови објекат каже омогућиће лакши одлазак на интервенције, али и боље услове за 17 припадника ватрогасно-спасилачке јединице.

- На почетку нисмо имали оволико средстава ни опреме, ни возила, као што имамо сада. Значи сваке године, из године у годину све је лакше бити ватрогасац - рекао је ватрогасац Васкрсије Клопић.

За изградњу и опремање Ватрогасног дома површине 1.200 метара квадратних, средства су обезбијеђена из буџета града.

- Комплетна ватрогасна возила су зановљена у ватрогасно-спасилачкој јединици, тако да можемо одговорити на све захтјеве који се поставе пред нама, такође извршен је и подмладак - истакао је старјешина Тероторијалне ватрогасно-спасилачке јединице Дервента Славен Пијетловић.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић рекао је да је објекат смјештен у индустријској зони.

- Смјештен у индустријској зони који је близу центра града једном саобраћајницом, а другом саобраћајницом излази на Жељезничку улицу и одма је на помоћ свима - додао је Симић.

Дервентски ватрогасци располажу са осам возила. У наредном периоду планирана је набавка возила са ауто корпом и возила за гашење шумских пожара, као и чамаца за спасавање на води.