latinica  ћирилица
10/09/2024 |  17:09 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Конаковић за проблеме у ФБиХ кривце тражи у Српској (ВИДЕО)

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић поново за све проблеме у Федерацији, кривце тражи у Републици Српској.
Елмедин Конаковић - Фото: РТРС
Елмедин КонаковићФото: РТРС

Забринут растом СДА, своју и популарност странке чији је предсједик, жели да ојача нападима на Милорада Додика, иако и данас у Сарајеву на њега гледају кроз призму недавне полицијске акције разбијања нарко картела у Федерацији.

Незванично, сервиланост америчком амбасадору Мајклу Марфију спасила је Конаковића од хапшења у тренутку када су његовом куму Горану Мемији стављене лисице на руке.

Подсјећамо Конаковић је у Коњицу рекао да "Република Српска губи од БиХ, да је држава јача три пута него раније, да Додик иде на суд, а да су сви у Српској санкционисани".

Оптерећен криптовано-нарко везама са свјетским картелима, јачањем СДА, залудношћу сопственом политичком величином, Елмедин Конаковић по опробаном рецепту проблеме види у Српској, "удара" по њеном предсједнику. Отворено се радује судском процесу против Милорада Додика, америчким санкцијама. Јалов покушај да "Мали Дино постане већи Изетбеговић од Бакира" - навео је Радован Ковачевић, делегат у Клубу Срба у Дому народа ПС БиХ.

Бити министар иностраних послова и радовати се да једном демократски изабраном лидеру у вашој држави, једном од представника једног народа у вашој држави се суди зато што зато што не поштује закон који је наметнуо неки тамо странац, показује колико не познајете политику.

Као бивши кошаркаш, Елмедин Конаковић користи спортски жаргон.

Коментаришући актулену политичку ситуацију тврди да Република Српска губи 3:0 од државе БиХ, тиме је макар и вербално одвојио Српску од Босне.

О тачности резултата довољно је рећи да Српска задржала имовину коју је унијела у Дејтонски споразум и видљивост на европском путу.

- Оно што је његов проблем што покушава да у такмичарску позицију стави заједнички ниво и ентитете. Ако ћемо тако гледати онда су ентитети у предности у односу 1:100, он то не разумије, а није ни чудо што не разумије јер је један политички аматер. Ми поштујемо слово а не дух Дејтонског споразума, међутим они не поштују ништа већ се залажу за неку имагинацију, илузију у којој нико нема права сем бошњачког народа - поручила је Сања Вулић, шеф Клуба посланика у Представничком дому ПС БиХ.

Лидер НиП-а покушава да се додвори радикализованом бирачком тијелу у Федерацији, каже правник Огњен Тадић.

Његове изјаве су огледало унутрашњег бошњачког сукоба између Тројке и СДА, такмичећи се ко ће нанијети већу штету Републици Српској, наводи Сташа Кошарац.

- То је аматерска политика у којој не могу постићи дословно ништа. Једина жртва тог сукоба је БиХ - каже Кошарац.

Нимало случајно испред фабрике муниције у Коњицу, пожалио се Елмедин Конаковић како мора да сједи и договара с људима "с којима се пуцао у рату".

Још да јавно каже како је "пуцачки" стаж стекао као припадник десете брдске бригаде, која је под командом злогласног Мушана Топаловића Цаце, локалитет Казани у Сарајево, претворила у једно од највећих српских стратишта.