latinica  ћирилица
10/09/2024 |  15:52 ⇒ 15:58 | Аутор: РТРС

Додик одговорио Конаковићу: Све тежње и сви покушаји да нашкоде Србима су узалудни

Одлучио сам да се не бавим ФБиХ, министром у Савјету министара Елмедином Конаковићем или било ким у предизборној кампањи, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Икс налогу.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official)

- Али, не лези враже, опет Дино. Знам да може скренути пажњу само када мене помене. Конаковић и странке окупљене око "тројке" долазили су у Бањалуку зато што без Републике Српске и институција Српске не могу донијети никакву одлуку. Тада је Дино понизно долазио на утакмице, молећи да њега узмемо. Обећавао и лагао - навео је Додик.

Додик је поручио да је "Конаковић најобичнији преварант који је након избора причао скроз другу причу и увјеравао све да жели сарадњу и да се убрза европски пут, да би након једног позива из америчке амбасаде све направљено и договорено срушио".

- Зна Дино да је, кад се видјела његова повезаност с нарко-картелима, био позван у Амбасаду, гдје су му рекли: "Знамо све, удри по Додику, видјећемо кад ћеш ти на ред". Мисли да су људи будале и да не могу да закључују и да не виде то што раде - истакао је Додик.

Додик је навео "да ћемо након избора видјети шта ће остати од те њихове странке и гдје ће завршити њихови представници".

- Дино је највећа подвала бошњачком народу, зато је изабран од нас. Добро ради свој посао корисног идиота у политици. Највећи апсурд је да министар о чијим конекцијама и кумовским везама пише цијела свјетска штампа даје себи за право да коментарише монтирани процес пред судом. Сви ти бошњачки представници ликују због тога да неки неименовани странац монтира лажне оптужнице како би заштитио свој лик и дјело и мисле да ће тако одржати БиХ у животу - поручио је Додик.

Додик је нагласио да се "нико од њих не труди да сакрије да су знали шта је план, да су учествовали у свему и да се силно жели убрзати процес и изазивати нестабилност како би се Бошњацима омогућило да централизују БиХ".

- Република Српска и српски народ су реалност, колико год они нас мрзили, Устав и Дејтонски споразум не дозвољавају им ништа више од тога да се гуше у тој својој сулудој мржњи. Све те њихове тежње и сви ти покушаји да нашкоде Србима су узалудни - поручио је Додик.

Додик је напоменуо да "у Републици Српској посљедњу ријеч има народ".

- И тај народ већ годинама каже да хоће мене јер ми вјерује. И ја вјерујем у свој народ и потребу да одбранимо наша права у складу с Уставом и законом и нећу одустати од борбе. Могу да измишљају разне смицалице и глупости које само њима приличе, али кад прође сва ова гунгула, па кад погледамо резултате, ту ће бити СНСД и Додик, а ко ће са оне стране бити од Бошњака, потпуно нам је свеједно јер међу њима нема никакве разлике. Признајем, навијам за Дину. Побиједи, Дино. СНСД је све јачи, а структуре Бошњака све тање. Ове су Американци једва саставили. То показује да им бошњачки народ више не вјерује. Тиме руше наш план. Дино, ако ти треба нека моја изјава да те ишчупа, јави. Знаш већ како. Можда сам ја пред лажним судом у лажном процесу за дјело које не постоји и Кривични закон не познаје, али ти се, Дино, пази суда народа. Немој да ме изневјериш па да онда испадне Додик крив - закључио је Додик.