latinica  ћирилица
10/09/2024 |  15:06 ⇒ 16:51 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Највеће поморске вјежбе у посљедњих 30 година, морамо бити спремни за сваки сценарио (ВИДЕО)

Русија одржава највеће поморске маневре у посqедњих 30 година, рекао је предсједник Русије Владимир Путин који преко видео-везе прати вјежбе "Океан-2024".
Руска морнарица (Фото: EPA/ANATOLY MALTSEV) -
Руска морнарица (Фото: EPA/ANATOLY MALTSEV)

- Русија мора да буде спремна за сваки развој догађаја, а руска војска да буде у стању да одбије војну агресију на било ком правцу - поручио је он и додао да ће Русија наставити да јача морнарицу и све друге видове Оружаних снага и да развија њихове капацитете, укључујући и нуклеарне снаге.

Путин је упозорио да САД настоје да остваре војну доминацију и провоцирају трку у наоружању.

- Американци већ раде на пребацивању и размјештању својих ракета у Азијско-пацифичком региону - истакао је он.

По његовим ријечима, Русија ће наставити да јача своју морнарицу и све врсте снага и повећава њихове способности, изјавио је руски председник Владимир Путин.

- Наставићемо да јачамо нашу морнарицу, укључујући њену стратешку нуклеарну компоненту. Систематски и свеобухватно ћемо унапређивати све родове војске, повећавати ударне способности, унапређивати обуку бродских посада, обалних и авијацијских јединица, узимајући у обзир реална искуство из борби и учинити све што је потребно за поуздану заштиту Русије и наших грађана - рекао је Путин током командно-постне вежбе "Океан-2024".