latinica  ћирилица
10/09/2024 |  14:41 ⇒ 15:07 | Аутор: СРНА

У ФБиХ ухапшено пет лица због корупције приликом изградње ауто-пута

Пет лица ухапшено је данас у акцији Федералне управе полиције због сумње да су починила коруптивна кривична дјела приликом изградње дионице ауто-пута.
Полиција Федерације БиХ - Фото: СРНА
Полиција Федерације БиХФото: СРНА

У акцији код назива "Лендфил" ухапшена су лица чији су иницијали Е.В. /59/, Р.К. /51/ и М.М. /49/ из Сарајева, М.Н. /35/ из Жепча, те Б.З. /36/ из Оџака, саопштено је из Федералне управе полиције.

Додаје се да је акција проведена под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона због сумње у извршење кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, злоупотреба положаја или овлаштења, одавање и неовлаштено прибављање пословне тајне, прање новца и помагање у извршењу кривичног дјела.

По наредби Кантоналног суда у Зеници извршени су претреси на девет локација у Зеничко-добојском кантону, Кантону Сарајево и Посавском кантону.

Лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде у просторијама Федералне управе полиције бити предата у надлежност Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона.

Федерални медији преносе да је акција усмјерена на бивше чланове управе предузећа Аутоцеста ФБиХ, чији су стамбени објекти претресени, међу којима је и бивши директор овог предузећа Елмедин Володер.