latinica  ћирилица
10/09/2024 |  14:12 | Аутор: Агенције

Велике штете на Корчули

Острво Корчулу јуче поподне погодило је јако невријеме. На источној страни острва снажан вјетар срушио је десетак борова, док је незапамћена количина кише за сат времена нанијела озбиљну материјалну штету.
Муња - Фото: Screenshot/YouTube
МуњаФото: Screenshot/YouTube

У центру града Корчуле поплављени су сви објекти, а висина воде била је око 80 центиметара. Пупнатска лука је скоро драматично промијенила изглед након што се на њу сручила бујица с оближњег брда и прекинула путну комуникацију.

- Доживјели смо незамисливу штету, а тек сутра ћемо знати праве размјере. Молимо мјештане да пријаве штету како би надлежнима могли пријавити проблеме и ријешити их што прије - објавио је на Фејсбуку Мјесни одбор Пупнат.

Вода је нанијела озбиљну материјалну штету и бројним породичним кућама.

Најгоре је прошла Лумбарда, коју је погодио шијун, тј. олујни налет вјетра праћен обилном кишом. Вјетар је оштетио неколико кровова кућа, а вода је поплавила зграду општине. Шијун је рушио борове, блокирао путеве, оштетио возила, чупао глисере и барке.

Ватрогасци ДВД Корчула, њих 35, имали су бројне интервенције на испумпавању воде и уклањању поломљених стабала. Они напомињу да је ово острво погодила велика количина падавина, незабиљежена до сада.