latinica  ћирилица
10/09/2024 |  13:55 | Аутор: СРНА

Топић: Видљив саобраћајни колапс, упитна функционалност у граду

Шеф Клуба одборника у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић изјавио је да у највећем граду Српске влада саобраћајни колапс, док Градска управа на челу са Драшком Станивуковићем уљепшава улице са стубићима који одвајају бициклистичке стазе од саобраћајних трака, при чему се губи на функционалности.
Драгослав Топић - Фото: РТРС
Драгослав ТопићФото: РТРС

Топић је истакао да једносмјерни саобраћај подразумијева веће булеваре и већи број трака пошто се у Бањалуци свакодневно повећава број возила, те наводи да осим естетских нема других промјена.

- Из студије о саобраћају су узели само аутобуски превоз и подијелили карте пензионерима на којима је име Драшка Станивуковића, а истим тим превозницима дугују милионе и питање је када ће градски превоз стати - поручио је Топић.

Он је указао на то да се Бањалучани возе са дотрајалим јавним превозом, односно аутобусима који су само облијепљени фолијама, а који су најстарији у региону.

Осим тога, каже Топић, кружне раскрснице које се граде без дозвола неће бити у могућности да приме сва возила, а гужве у саобраћају су свакодневне и стварају проблеме грађанима.

- При томе, повећао се број саобраћајних незгода и само је питање дана када ће доћи до смртних исхода учесника у саобраћају који користе тротинете и бицикле - рекао је Топић.

Он је упутио питање Станивуковићу зашто се стало са радовима на кружној раскрсници у насељу Борик према градском предузећу "Топлана".

- Зато што се ради без грађевинске дозволе и што је остао дужан извођачу радова новац и сада све стоји раскопано - нагласио је Топић.

Говорећи о кући Милановића која је недавно обновљена, Топић је подсјетио да овај пројекат финансира Влада Републике Српске са 90 одсто износа, а који Градска управа лажно представља као свој.