latinica  ћирилица
10/09/2024 |  13:11 ⇒ 13:14 | Аутор: РТРС

Јаћимовић: Саобраћајни колапс у Бањалуци резултат неодговорног односа градске власти (ВИДЕО)

Стручњак за безбједност саобраћаја Миленко Јаћимовић рекао је да саобраћајна инфраструктура у Бањалуци не прати раст броја новорегистрованих возила у граду што доводи до колапса, честих саобраћајних незгода и страдања пјешака.
Миленко Јаћимовић - Фото: РТРС
Миленко ЈаћимовићФото: РТРС

- У Бањалуци је регистровано 90.000 путничких моторних возила и сваке године тај број порасте за 2.000 новорегистрованих возила, а саобраћајна инфраструктура остаје иста - рекао је Јаћимовић.

Он је истакао да су граду потребни паркинзи, додајући да је градска администрација од прошле године укинула 700 паркинг мјеста.

- Имам осјећај да се неко игра саобраћајем и грађанима Бањалуке - истакао је Јаћимовић.

Он је у Јутарњем програму РТРС-а навео да је прошле године у саобраћајним несрећама у Бањалуци страдало стотину пјешака.

- Чак 60 бициклиста доживјело је саобраћајну незгоду. Број саобраћајних незгода у Бањалуци у прошлој години порастао је на 4.000 и све је везано за недомаћински и стихијски однос према саобраћају и саобраћајној инфраструктури од стране ове администрације. Мислим да тамо неко спава - рекао је Јаћимовић.

Он је истакао да је однос градске власти према овом питању неодговоран, поручујући да без струке и стручних људи нема напретка у Бањалуци.

Коментаришући градњу три кружна тока у граду и свакодневне гужве у граду, Јаћимовић је рекао:

- Кољемо вола за килограм меса. Правимо огромне трошкове грађанима Бањалуке кроз колоне возила које троше енергенте, загађујемо околину издувним гасовима, ставарамо огромну буку, грађани касне на одредишта.